چیزهای زیادی وجود دارد که در مورد سرطان سینه باید بدانید. فهمیدن به موقع ابتلا به سرطان سینه بسیار حیاتی است زیرا هرچه سریعتر متوجه ابتلا شوید درمان شما راحت تر خواهد بود.
سرطان سینه بعد از سرطان پوست رایج ترین نوع بیماری در بین زنان می باشد. در این بیماری، سلولهای بیمار در سینه بصورت خارج از کنترل رشد میکنند. ان سلول ها همچنین میتوانند به سایر قسمتهای بدن گسترش پیدا کند (متاستاز شوند).
این علائم ممکن است به دلایل دیگر و در شرایط دیگر پدیدار شوند. در صورت مشاهده این علائم بهتر است حتما به پزشک مراجعه نمایید.
ماموگرافی (اشعه ی X-Ray) یکی از راه های تشخیص سرطان سینه می باشد. به گزارش کارگروه خدمات پیشگیرانه آمریکا (USPSTF) ، زنان 40 تا 44 سال میتوانند سالی یک بار ماموگرافی انجام دهند، زنان بین 45 تا 54 سال باید سالی حداقل یک بار ماموگرافی انجام دهند و زنان بالای 55 سال هم می توانند یا به روند سالانه ماموگرافی ادامه دهند، یا بر اساس تشخیص پزشک دفعات آن را در سال زیادتر کنند.
خانم هایی که سابقه قدرتمند خانوادگی از ابتلا به سرطان سینه دارند، باید مخصوصا مراقب وضعیت سلامت خود باشند.از این رو اطلاع از سابقه خانوادگی سرطان سینه برای هر خانمی ضروری است. چنانچه مادر یا خواهر شما به سرطان سینه مبتلا باشند، شانس ابتلای شما هم به این سرطان و سرطان تخمدان بالا خواهد بود. همچنین اگر تعداد زیادی از بستگان شما(مخصوصا در سنین پایین) به سرطان سینه، سرطان تخمدان و سرطان پروستات مبتلا شده اند نیز شانس شما برای دچار شدن به این سرطان ها بالا خواهد بود. یک پزشک متخصص یا یک مشاور ژنتیک می تواند در این زمینه به خوبی شما را راهنمایی کند.
این نکته شاید در نظر خیلی ها واضح باشد، چون زیاد گفته می شود. اما نگه داشتن یک وزن سالم یکی از اهداف مهم در زندگی فردی همه به شمار می رود. داشتن وزن بالا می تواند خطر ابتلا به انواع مختلفی از سرطان را زیاد کند، از جمله سرطان سینه، و مخصوصا بعد از دوران یائسگی.
ورزش کردن و داشتن فعالیت های فیزیکی منظم نکته ای طلایی برای حفظ سلامتی بدن است، و خانم هایی که روزانه حداقل 30 دقیقه فعالیت ورزشی و تحرک فیزیکی دارند در ریسک کمتری از ابتلا به سرطان سینه هستند. علاوه بر این ورزش کردن مداوم و منظم بهترین راهکار برای تنظیم وزن هم هست.
رعایت کردن یک رژیم غذایی سالم می تواند در کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان کمک کند. تلاش کنید تا جایی که می توانید از میوه و سبزجات در رژیم غذایی روزانه خود استفاده کنید و مصرف مشروبات الکلی را محدود و حذف کنید. یادتنان باشد که حتی مصرف خیلی کم مشروبات الکلی هم می تواند شانس سرطان سینه را افزایش دهد.
هم سیگاری ها و هم غیر سیگاری ها به خوبی می دانند که سیگار کشیدن چقدر ضرر دارد. مهمترین خطرات ناشی از سیگار کشیدن بالا رفتن ریسک ابتلا به بیماری های قلبی، احتمال سکته و حداقل ابتلا به 15 نوع سرطان، از جمله سرطان سینه است. در کنار اینها سیگار کشیدن باعث بد بو شدن دهان، خراب شدن دندان ها و بروز چین و چروک پوستی می شود. این موارد می توانند به اندازه کافی دلایل خوبی برای سیگار نکشیدن یا ترک کردن سیگار باشند.
شیردهی زنان برای یک سال یا بیشتر، می تواند شانس ابتلا به سرطان پستان را کاهش دهد. اینکار همچنین برای بچه هم بسیار مفید است و از نوشیدن شیر از داخل شیشه بسیار بهتر و سالم تر است.
داروهای ضد بارداری خطرات و مزایای خودشان را دارند. هرچقدر خانمی که از این داروها استفاده می کند سن پایین تری داشته باشد، شانس دچار شدن به خطرات آنها کمتر است. اما به هر صورت مصرف کردن داروهای ضد بارداری، به دلیل ماهیت هورمونی این داروها، می تواند تا اندازه ای شانس ابتلا به سرطان سینه را زیاد کند. هرچند به محض توقف مصرف این داروها، خطراتشان هم کمرنگ شده و از بین می رود. علاوه بر سرطان سینه، مصرف داروهای ضد بارداری خطر ابتلا به سکته یا حمله قلبی را نیز بالا می برد. مخصوصا اگر فرد سیگار هم بکشد. هرچند استفاده از داروهای ضد بارداری می تواند مزیت های مشخصی داشته باشد، اما به هر صورت، اگر می خواهید بدایند که چگونه از سرطان سینه جلوگیری کنیم ، بهتر است برای کاهش خطر، مصرف داروهای ضد بارداری را محدود یا متوقف نمایید.
نباید از هورمون های پسا-یاسئگی برای مدت طولانی، به منظور پیشگیری از بیماری های خطرناکی مانند پوکی استخوان و بیماری های قلبی استفاده کرد. تحقیقات نشان داده اند که درمان های هورمونی در این دوره می توانند اثرات مختلف و غیرقابل پیشبینی روی سلامتی داشته باشند و شانس ابتلا به برخی از بیماری ها را افزایش دهند، و احتمال ابتلا به برخی دیگر را کم کنند. اما به هر صورت هورمون های استروژن و استروژن+پروژسترون می توانند شانس ابتلا به سرطان سینه را افزایش دهند. چنانچه لازم شد تا خانم ها از هورمون های پسا-یائسگی استفاده کنند، باید در بازه بسیار کوتاهی این کار را انجام دهند. چنانچه به درمان های هورمونی یا هورمون تراپی بعد از دوران یائسگی نیاز پیدا کردید، حتما پیش از شروع فرآیند با پزشک متخصص مشورت کنید.
گرچه اغلب اوقات این رفتار را چندن سالم برنمی شمارند، اما مصرف داروهای تجویزی تاموکسیفن و رالوکسیفن می تواند تا حد قابل ملاحظه ای شانس ابتلا به سرطان سینه را در زمانی که در ریسک بالای ابتلا به این بیماری قرار دارید، کاهش دهد. این داروها مجوز سازمان بهداشت و داروی آمریکا، FDA را دارند و برای پیشگیری از سرطان سینه در افراد پر خطر مناسب هستند. هرچند می توانند عوارض جانبی قدرتمندی داشته باشند، و ممکن است برای همه افراد مناسب نباشند. چنانچه تصور می کنید شانس ابتلای شما به سرطان سینه بالا است و به عوامل خطرزا دچار هستید، مصرف تاموکسیفن و رالوکسیفن می تواند در پیشگیری از سرطان سینه به شما کمک کند.